ANKARA / ALTINDAĞ - Mehmet Memişoğulları Ortaokulu

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZDAN

Kas

10 Kasım 1938'de vefat eden Mustafa Kemal Atatürk'ü okulumuzda düzenlenen programımızla saygı, minnet ve rahmetle andık. Ulu Önder Atatürk'ümüzün 85. Ölüm yıldönümünde yine minnettarız.

Kas

29 Ekim 1923'te Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilan edilem Cumhuriyet'imizin 100. yılını tüm öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimize coşkuyla kutladık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

May

Okulumuzun 8/A ve 8/B sınıfı öğrencilerinin mezuniyet töreni yapıldı. Çoğu İlkokulu da bizim okulumuzda okumuş olan öğrencilerimiz liseye tüm güzelliklerle uğurlandı. Organizasyonda emeği geçen tüm idari personele, öğretmenlerimize, Okul Aile Birliği'ne ve velilerimize çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızın yolu aydın, bahtları açık olsun. Sizleri seviyoruz.

May

5/A ve 5/B sınıfı öğrencileri 27/05/2022 Cuma günü okulumuzun müdür yardımcısı Ali OĞUZ ve Tuğba AKALAN, Işıl BOYACIOĞLU öğretmenlerimiz tarafından paten kayma etkinliğine götürüldü. Çok eğlenen çocuklarımız, hep bir arada keyifli vakit geçirdi.

May

Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki önemli olaylardan biri Atatürk'ün Samsun'a ayak basışıdır. 19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanmaktadır.Türk Milleti Birinci Dünya Savaşı sonrasında kötüleşen koşullar içinde kurtuluş çareleri ararken büyük bir lider Mustafa Kemal Atatürk ortaya çıktı ve Samsun'a ayak basarak "Kurtuluş" yolunu açtı. Dolayısıyla Atatürk'ün 16-19 Mayıs 1919 İstanbul'dan başlayan yolculuğu bir kurtuluş dönemini simgeler. Samsun'a ayak basışının taşıdığı önem Atatürk'ün Büyük Nutku'nu 19 Mayıs 1919 Samsun'a çıkışı ile başlatmasından anlaşılmaktadır.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi okulumuzda da bayramımız coşkuyla kutlanmıştır. Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'mızın 103.yılı kutlu olsun.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102. yılı tüm ülkede olduğu gibi okulumuzun İlkokul ve Ortaokul'unda da coşku ve sevinçle kutlandı. Okulumuzda tören yapılırken, aynı zamanda Anıtkabir'de de kutlamalara katılım sağlandı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere ve çocuklara armağan ettiği bu güzel günü kutlamak için emek veren tüm idari amirlerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Öğrencilerimiz 28-30 Mart tarihleri arasında ATG AVM'de düzenlenen Altındağ Okul Sporları İlçe Satranç Turnuvası'ndan 4 madalya alarak döndü. Küçükler kategorisinde 6/C sınıfından Sümeyra Elif İbük 1.olarak altın madalya kazandı. Yıldızlar kategorisinde  1.Ayşenur Aslan,  2. Ebrar Karataş ve 3. Deniz Kızıl olmak üzere madalyalarını aldılar.  Ayrıca kız ve erkek öğrencilerimiz çeşitli dereceler almıştır. Okulumuzu gururlandırarak sevindirdiler. Emeği geçen tüm öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda yürütülen sıfır atık projesiyle, gerekli çalışmalar yapılmış ve okulumuz Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazanmıştır. Böylece öğrencilerimizle yürütülen çevreyi koruma ve atık kutularını kullanma bilinci yerleştirilmiştir. Bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Ayın en temiz sınıfı ve ayın sınıfı 6/A seçildi. Sınıfımız bowling ile ödüllendirildi. Ayrıca zeka oyunları birincileri de aynı şekilde ödüllendirildi.

Mrt

Okulumuz öğrencilerinden 6/A sınıfında okuyan Ertuğrul ÇELİK, Beden Eğitimi ve Spor öğretmenimiz olan Tuğba AKALAN'la birlikte Ankara Seymen oyunları gösterisini sergilemiştir. Böyle güzel br anı bizlere yaşattıkları için öğretmenimize ve öğrencimize teşekkür eder, emeklerinden dolayı tebrik ederiz.

Mrt

Tarihin en ihtişamlı direniş destanı olan Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümünü büyük bir onur, övünç ve heyecanla kutluyor, şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz. Yurdun dört bir yanından gelen yüz binlerce vatan evladının, dirayet ve cesaretle dünyaya meydan okuduğu kutlu yer Çanakkale; vatanımızın ve milletimizin kurtuluşu için canlarını feda eden isimsiz kahramanların bizlere mukaddes emanetidir. Güç dengeleri karşılaştırıldığında maddenin mana, güç ve kuvvetin inanç karşısında âciz kaldığı bu Muharebe; tüm imkânsızlıklara rağmen iman gücü ve vatan sevgisiyle kazanılan muhteşem bir zaferdir. Zor dönemlerde insanımızın yüreğine çöken ümitsizliği, karamsarlığı ortadan kaldırmış milli mücadelemize ilham kaynağı olmuş, başarıya ulaşılmasında büyük rol oynamıştır. Çanakkale'de istiklâli ve istikbali için yekvücut olarak düşmana geçit vermeyen o yeniden diriliş ruhunu ebediyen yaşatacak, temsil ettiği manadan asla vazgeçmeyecek, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. İnancın, fedakârlığın ve azmin sembolü olan bu muazzam zaferin yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyor; saygıyla, minnetle anıyoruz. Anma Töreni için emek veren tüm öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Üstün bir mücadele ile kahramanlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrası, Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOYUn "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu şiir 12 Mart 1921 tarihinde Birinci Türkiye  Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Bugün 101.yılını kutluyor ve Mehmet Akif ERSOY'u saygı ve rahmetle anıyoruz.

Mrt

Okulumuz öğrencileri arasında yapılan akıl ve zeka oyunları yarışmalarında birinciler belli oldu. Reserve birincisi; Esma Nur PAKSOY, Mangala birincisi; Ecrin SIKILI, Pentago birincisi; Elanur FİDAN ve Küre birincisi; Mustafa Eren GÜLER'i tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

Okulumuzda AFAD bilgilendirme panosu hazırlandı. AFAD çantasında bulunması gerekenler okulun girişinde sergilendi.